Aanschafwaarderegeling

Benieuwd naar de aanschafwaarde regeling binnen een autoverzekering en benieuwd hoe u die af kunt sluiten? Het is een regeling die ervoor zorgt dat u een hoge uitkering ontvangt op het moment dat uw auto total loss raakt. Maakt u gebruik van een allrisk dekking? Dan is het zelfs mogelijk om de uitkering te ontvangen op het moment dat u de auto zelf total loss rijdt, mits dat niet met opzet gebeurt uiteraard.

Hoge uitkering bij total loss

Een reguliere verzekering voor uw auto zal bij total loss slechts de dagwaarde van een auto uitkeren. Is de auto al een paar jaar oud nadat u deze heeft gekocht? Dan is de kans groot dat u bijvoorbeeld 50% of 60% van de waarde uitgekeerd krijgt. Dat is fair op basis van de verzekering, maar levert een bedrag op waarmee u geen nieuw model aan kunt schaffen. Om die reden is de aanschafwaarde regeling in het leven geroepen. Verschillende verzekeraars zorgen er hiermee voor dat u bij total loss toch een vergelijkbare auto aan kunt schaffen. Op die manier heeft u de maximale zekerheid over het vervoer dat u tot uw beschikking heeft.

De aanschafwaarde regeling zit net iets anders in elkaar dan de nieuwwaarde regeling. U zorgt er hiermee voor dat u ook bij een tweedehands auto kunt rekenen op een hoog bedrag om een vergelijkbaar model te kopen.

Autoverzekering met aanschafwaarde regeling

Wilt u een autoverzekering met een aanschafwaarde regeling afsluiten? Het is verstandig om de verschillende verzekeraars online met elkaar te vergelijken om vervolgens bijvoorbeeld een overstap te regelen. Selecteer de verzekeraars die een dergelijke regeling aanbieden, om ze vervolgens op basis van de dekking met elkaar te vergelijken. Kijk pas in laatste instantie naar de premie, zodat u een autoverzekering met aanschafwaarde regeling kunt afsluiten die vooral qua dekking goed aansluit bij uw specifieke wensen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: