Acceptatieplicht voor autoverzekering

Bij de zorgverzekering werkt het zo dat u altijd geaccepteerd wordt voor een basisverzekering, maar bij een autoverzekering werkt dit helaas niet zo, zelfs niet voor de verplicht gestelde WA autoverzekering. Het is dus vooraf helemaal niet zeker of u geaccepteerd zult worden voor de autoverzekering die u heeft aangevraagd. Een verzekeraar beoordeelt aanvragen op hun eigen manier, maar natuurlijk wordt er altijd wel naar de standaard zaken gekeken. Met enkel de autoverzekering berekenen heeft u op het vlak van acceptatie dus nog altijd geen enkele zekerheid

Veel schades geclaimd

Een verzekeraar al altijd nagaan of u al eerder elders een autoverzekering heeft gehad en hoe dit daar verliep. Als zij namelijk zien dat u elk jaar wel een aantal schades heeft geclaimd spreekt dit nu niet direct in uw voordeel. Een verzekeraar ziet dan immers een hoge kostenpost in u en over het algemeen houden verzekeraars daar niet zo van.

Uit uw vorige autoverzekering gezet

Als de reden dat u een autoverzekering aanvraagt is omdat u bij uw vorige verzekeraar uit de verzekering bent gezet is dit nou ook niet bepaald gunstig voor uw beoordeling. Er zal dan immers worden uitgezocht wat precies de reden was achter het feit dat u uit de autoverzekering bent gezet.

Alle factoren tezamen

Eerlijk is eerlijk, u moet het aardig bont hebben gemaakt wil een verzekeraar u niet toelaten. Mocht dit toch voorkomen bij u, dan zal de verzekeraar die u heeft afgewezen aan u kenbaar maken wat hun motivatie voor de afwijzing is. U kunt het dan uiteraard gewoon bij een andere verzekeraar nogmaals proberen.

Wilt u weten waar u een goedkope autoverzekering kunt afsluiten? Bereken dan hier uw autoverzekering en ontdek de verschillen in de premies.

Vorig artikel:

Volgend artikel: