Autoreparatie bij schade

Bij een schade die u aan uw auto heeft zal er een reparatie aan te pas moeten komen. Nou zijn er een aantal verzekeraars die hier bepaalde voorwaarden op nahouden. Dat wil zeggen dat u niet zomaar naar elke garage kunt gaan om de reparatie te laten uitvoeren, maar dat u gaat naar een garage waarmee uw verzekeraar een overeenkomst heeft lopen. Dat is namelijk wat sommige verzekeraars doen. Zij sluiten overeenkomsten af met garages door heel het land, zodat de verzekeraar goedkoper uit kan zijn. Vervolgens kiest u bij schade dus uit een van deze garages om een reparatie te laten uitvoeren. U kunt er ook voor kiezen om dit niet te doen, maar het risico wat u dan loopt is dat de verzekeraar u laat mee betalen aan de schade door zelf niet alles te vergoeden.

Is dit nadelig voor u?

Het feit dat u niet zomaar bij iedere garage meer terecht kunt voor een reparatie hoeft niet per se een nadeel voor u te zijn. Het kan namelijk heel goed zijn dat de garage bij u op de hoek een overeenkomst heeft lopen met uw verzekeraar en dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Zoals gezegd zitten de garages sowieso door heel het land verspreid, dus het kan niet missen dat er altijd een bij u in de buurt zit. Verzekeraars krijgen door de overeenkomsten kortingen en het kan dan ook zeer goed zijn dat juist hierdoor u zo’n goedkope premie voor uw autoverzekering krijgt. In dat geval is het niet erg nadelig voor u. Mogelijk dat wanneer u bij de autoverzekering berekenen dus een autoverzekering ziet met een lage premie deze dus van een dergelijke bovenstaande regeling gebruik maakt.

Het is natuurlijk wel zo dat wanneer u een verzekeraar heeft die gebruik maakt van het eigen risico u dit vastgestelde bedrag zelf betaalt. Dat heeft verder niets van doen met de reparatie keuze voor uw auto.

Vorig artikel:

Volgend artikel: