Autoverzekering op naam ouders

Het komt vaak voor, maar is het eigenlijk wel toegestaan: het verzekeren van een auto op de naam van de ouders. De reden waarom het voorkomt is natuurlijk heel simpel. Een autoverzekering is zeker voor iemand onder de 24 jaar erg duur, omdat de premie voor verzekerden tot 24 jaar hoger is dan voor mensen in de leeftijdscategorie hierboven. Dit komt omdat in de leeftijdscategorie tot 24 jaar de meeste schades worden geclaimd. Een handige oplossing hiervoor is dus om de auto te verzekeren op de naam van de ouders om zo dus een lagere premie af te dwingen.

Regelmatige bestuurder

Verzekeraars spreken bij een autoverzekering over de regelmatige bestuurder. De regelmatige bestuurder is degene die het meest van de auto gebruik maakt. Een autoverzekering dient altijd te worden afgesloten op de naam van de regelmatige bestuurder. U snapt dus dat wanneer een auto op de naam van de ouders wordt afgesloten, terwijl de zoon of dochter het meest van de auto gebruik maakt dit niet is toegestaan. Er rijdt dan dus iemand in de auto rond waarbij de kans op schade groter is dan bij iemand ouder dan 24 jaar, even heel zwart/wit gezien, echter is de premie hier niet naar, want de autoverzekering staat op naam van iemand ouder dan 24 jaar. Het is dan dus een soort van fraude die u pleegt en een verzekeraar kan dan ook beslissen u uit de autoverzekering te zetten indien zij hier lucht van krijgen.

Officieel is het dus niet toegestaan om de autoverzekering voor de auto van uw kind op uw naam te zetten als u niet zelf de regelmatige bestuurder bent. U kunt bij een autoverzekering berekenen en afsluiten dus maar beter eerlijk zijn hierover, aangezien de consequenties niet ligt zijn als een verzekeraar erachter komt dat u zich niet aan de regels houdt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: