Autoverzekering stopzetten

Wilt u de autoverzekering stopzetten en bent u benieuwd naar de mogelijkheden op dit gebied? U kunt de autoverzekering alleen stopzetten op het moment dat u het kenteken laat schorsen. U mag dan de weg niet meer op, zodat u niet langer aan de verplichting hoeft te voldoen om tenminste een WA autoverzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat u de autoverzekering kunt schorsen of kunt stopzetten. Een autoverzekering stopzetten is doorgaans alleen een goede keuze wanneer u van plan bent om later niet opnieuw te gaan rijden.

Schorsen of stopzetten

U kunt de autoverzekering stopzetten of deze schorsen, het is van belang om het onderscheid hiertussen goed te kennen. Zou u de autoverzekering stopzetten? Dan is er sprake van een beëindigen van de polis. Binnen enkele maanden komen uw schadevrije jaren te vervallen. Dit vormt een goede keuze op het moment dat u niet meer van plan bent om te gaan autorijden.

Wilt u tijdens geen gebruik maken van de auto, bijvoorbeeld omdat u naar het buitenland gaat? Een autoverzekering stopzetten is dan niet de beste keuze. U kunt er in plaats daarvan beter voor kiezen om de polis te schorsen. U zorgt er daarmee voor dat de schadevrije jaren langer geldig blijven.

Schadevrije jaren autoverzekering

De schadevrije jaren binnen een autoverzekering zijn van groot belang, aangezien ze u helpen om vlot een aantrekkelijke no-claim korting op te bouwen. Een autoverzekering stopzetten is wat dat betreft niet altijd de beste keuze, het is soms zelfs verstandiger om de polis gewoon even door te laten lopen. Kijk naar de lange termijn en bepaal op basis daarvan de kosten van stopzetten of door laten lopen. Wilt u de autoverzekering stopzetten? U kunt dit aangeven bij uw verzekeraar, die u de procedure zal schetsen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: