Bedenktijd autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten moet goed gebeuren. Niet alleen is het een belangrijke verzekering en dient u dus goed te kijken naar de dekkingsvormen, maar ook is de premie van de autoverzekering natuurlijk geen lage, dus moet u deze gaan berekenen bij meerdere verzekeraars om uiteindelijk een weloverwogen beslissing te kunnen maken.

Ondanks dat u misschien in eerste instantie denkt een weloverwogen beslissing te hebben gemaakt voor wat de keuze van autoverzekering betreft kunt u hier misschien na afsluiten aan gaan twijfelen. Het kan zo zijn dat u nadat u uw autoverzekering heeft afgesloten een verzekeraar tegenkomt waarbij u de premie nog niet had berekend en die uiteindelijk goedkoper blijkt te zijn dan de verzekeraar waarbij u nu de autoverzekering heeft afgesloten. Gelukkig bestaat er zoiets als bedenktijd.

Hoe lang heeft u om zich te bedenken?

U heeft welgeteld 14 dagen de tijd om u te bedenken bij een eventuele verkeerder beslissing die u heeft gemaakt aangaande de autoverzekering. De periode van exact 14 dagen kunt u vervolgens gebruiken de autoverzekering te annuleren. Doet u dit, dan hoeft u zich geen zorgen te maken dat u voor kosten opdraait, want het opzeggen zal u dan niets kosten. Probeer echter direct de juiste beslissing te maken door te vergelijken en premies te berekenen van meerdere verzekeraars voor een goed inzicht.

Vorig artikel:

Volgend artikel: