Buitenlanddekking

Het is bijzonder verstandig eens te kijken of uw verzekeraar dekking in het buitenland biedt voor uw autoverzekering als u bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat naar het buitenland. Over het algemeen geldt er standaard wel dekking in landen die in Europa liggen, maar u doet er goed aan dit altijd te checken alvorens u op weg gaat. U weet dan immers wat u kunt verwachten van uw verzekeraar mocht er in het buitenland iets voorvallen.

Hoe checkt u buitenlanddekking?

U kunt zien in welke landen uw verzekeraar dekking biedt door een kijkje te nemen op uw groene kaart. De groene kaart ontvangt u ieder jaar van uw verzekeraar. Kijk uiteraard niet alleen naar het land van bestemming, maar ook alle landen waar u met de auto doorheen komt. Staat een land waar u doorheen komt niet op de groene kaart vermeld, dan biedt uw verzekeraar daar dus geen dekking en dat brengt een risico met zich mee. Bij een autoverzekering berekenen kijkt u dus niet enkel naar de premie, maar bekijkt u bijvoorbeeld ook in hoeverre er van buitenlanddekking sprake is.

Moet u de groene kaart bij u hebben?

Als u in landen komt die aangesloten zijn bij de Europese Unie hoeft u de groene kaart niet bij u te hebben. Toch kan het geen kwaad, want op de groene kaart staat informatie die van belang is. Zo staan er onder andere telefoonnummers op die u kunt bellen in het geval u schade heeft met uw auto op wat voor manier dan ook. Houd er rekening mee dat u voor een aanhanger of caravan van boven de 750 kilo soms een tweede groene kaart nodig heeft in bepaalde landen. Uw verzekeraar kan u hiervan voorzien.

Vorig artikel:

Volgend artikel: