Geen rijbewijs, wel autoverzekering

Is het mogelijk om een autoverzekering te kunnen afsluiten zonder dat u over een rijbewijs beschikt? Het is mogelijk, maar de kans is redelijk groot dat de verzekeraar u op grond hiervan toch zal weigeren.

Waarom heeft u een autoverzekering nodig?

Het kan goed zijn dat u nog rijlessen aan het nemen bent of iets dergelijks en daardoor dus nog niet in het bezit van een rijbewijs bent. Toch kunt u wel al een auto hebben aangeschaft zodat u direct kunt autorijden vanaf het moment dat u slaagt voor uw rij-examen. Ongeacht of uw auto ongebruikt bij u voor de deur staat dient deze dus wel verzekerd te zijn. Vandaar dat u dus wel een autoverzekering moet afsluiten en dat wilt zonder het hebben van een rijbewijs nog wel eens lastig zijn.

Andere reden niet hebben rijbewijs

Misschien heeft u wel geen rijbewijs om een heel andere reden, bijvoorbeeld omdat deze door de politie is ingevorderd wegens bepaald rijgedrag. Als dat de reden is dat u geen rijbewijs heeft moet u dit wel aangeven bij het aanvragen van een autoverzekering. Een verzekeraar heeft namelijk het recht dit te weten. Als u dit niet aangeeft en u wordt geaccepteerd kan dit reden zijn om u laten uit de autoverzekering te zetten, omdat u zaken voor uw verzekeraar heeft achtergehouden.

Een autoverzekering berekenen zonder rijbewijs kan natuurlijk altijd en ook een aanvraag doen staat u geheel vrij. U hoort dan vanzelf wat een verzekeraar vindt van het feit dat u niet beschikt over een rijbewijs en of zij u alsnog willen accepteren voor de autoverzekering of niet.

Vorig artikel:

Volgend artikel: