Nieuwwaarde regeling

Benieuwd naar de nieuwwaarde regeling binnen de autoverzekering? U kunt er op basis van die regeling bij totalloss voor zorgen dat u weer een nieuwe vergelijkbare auto aan kunt schaffen. Over het algemeen is de regeling zo’n 3 jaar geldig, waardoor u de eerste drie jaar kunt rekenen op een vervangend model op het moment dat u de auto totalloss rijdt (allrisk) of iemand anders dit doet (andere polissen). U voorkomt daarmee dat u zelf duizenden euro’s bij dient te leggen op het moment dat de garage de auto helaas niet meer kan herstellen.

Nieuwwaarde of dagwaarde

De nieuwwaarde regeling is in het leven geroepen om autobezitters te beschermen tegen de reguliere uitkering op basis van de dagwaarde. In de reguliere situatie ontvangt u bij een totalloss verklaring een uitkering op basis van de dagwaarde van de auto. Vanaf het moment dat de auto de showroom uitrijdt begint de waarde af te nemen. Dat betekent dat er na zo’n 3 jaar doorgaans nog minder dan 50% van de waarde over is. Zou de auto totalloss raken? Dan kunt u rekenen op slechts de helft van de nieuwwaarde van de auto. De nieuwwaarde regeling zorgt ervoor dat u een hogere uitkering ontvangt, zodat u weer gewoon een nieuwe auto kunt kopen. Op Berekenenautoverzekeringen.nl vindt u verschillende verzekeraars die deze regeling optioneel bij de autoverzekering aanbieden.

Nieuwe auto kopen

Wilt u een nieuwe auto kunnen kopen wanneer uw huidige auto schade heeft opgelopen en het niet meer mogelijk blijkt om die te herstellen? Het is in dat geval verstandig om een autoverzekering met nieuwwaarde regeling af te sluiten. U zorgt er daarmee voor dat u een hoge uitkering ontvangt, waarmee u een nieuwe auto kunt kopen alsof er niets gebeurt is. De nieuwwaarde regeling biedt wat dat betreft een goede financiële dekking tegen het risico dat de auto niet meer gerepareerd kan worden en u uiteindelijk een groot bedrag bij dient te leggen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: