No-claim beschermer

In het geval u bij uw nieuwe autoverzekering behoorlijk hoog kunt instromen op de bonus/malus ladder en zodoende dus een aardig korting krijgt op uw autoverzekering is het handig om te kijken of uw verzekeraar ook de mogelijkheid biedt tot het toevoegen van een no-claim beschermer aan uw autoverzekering. Hoe hoger de korting is die u krijgt, hoe meer het belang is om voor een no-claim beschermer te kiezen indien u de mogelijkheid hiervoor heeft. Heeft een verzekeraar deze mogelijkheid niet? Dan kan het, afhankelijk van hoeveel korting u krijgt, gunstig voor u zijn toch op zoek te gaan naar een verzekeraar die de mogelijkheid wel aanbiedt. We leggen u uit waarom.

Belang no-claim beschermer

Zoals gezegd wordt het belang van een no-claim beschermer groter naar gelang de korting op uw autoverzekering oploopt. Bij schade heeft u immers een hoop korting te verliezen en met een no-claim beschermer beschermt u simpel gezegd uw korting. Overigens wordt enkel de no-claim korting beschermd en dus niet uw schadevrije jaren. De beschermer is gelimiteerd tot 1 schade in een jaar. Staat u onderaan de bonus/malus ladder, dan heeft een no-claim beschermer veel minder zin als wanneer u bijvoorbeeld op trede 10 staat.

Is een no-claim beschermer voor u interessant? Kijk dan bij het premie berekenen verder dan een hoge of een lage premie en kijk wat de verzekeraar u verder nog heeft te bieden.

Vorig artikel:

Volgend artikel: