Pechhulp

Wilt u voorkomen dat u met pech langs de weg komt te staan en er niemand is die u kan helpen? Kunt u zelf geen wiel vervangen en wilt u graag altijd iemand achter de hand hebben? Het is dan een goed idee om pechhulp af te sluiten binnen uw autoverzekering. U zorgt er daarmee voor dat u iemand kunt bellen op het moment dat er wat aan de hand is, die de auto komt repareren of ervoor zorgt dat deze naar de garage wordt gebracht en u uw weg met een ander model kunt vervolgen. Voor pechhulp kan bij vrijwel iedere autoverzekering worden gekozen als aanvullende verzekering, zoals bijvoorbeeld ook de aanschafwaarderegeling een optionele dekking is bij de autoverzekering waar u uit kunt kiezen.

Aanvullende dekking voor pechhulp

Pechhulp vormt een aanvullende dekking binnen de autoverzekering. Het is niet verplicht om daar gebruik van te maken, u kunt zelf bepalen of dit voor u van toegevoegde waarde is. Op basis van pechhulp binnen uw autoverzekering komt er iemand naar u toe op het moment dat er wat aan de hand is. Het gaat doorgaans om iemand van een garage uit de buurt. Hij of zij zal proberen de auto te herstellen of zorgen voor het transport naar de garage. Wat dat betreft kan pechhulp van grote toegevoegde waarde zijn, vooral wanneer u zelf niet zo handig bent met de auto.

Binnen autoverzekering of los

Uiteraard kunt u op verschillende manieren gebruik maken van pechhulp. Wilt u de hulp afsluiten binnen de autoverzekering of er aan de andere kant juist op losse basis gebruik van maken? U kunt de pechhulp afsluiten binnen uw verzekering door dit aan te vinken als een aanvullende dekking. Aan de andere kant kunt u gebruik maken van de ANWB of Routemobiel voor pechhulp, twee alternatieven die dit los aanbieden. U kunt online de tarieven met elkaar vergelijken, zodat u na kunt gaan hoe u op de meest voordelige manier gebruik kunt maken van pechhulp binnen uw autoverzekering.

Vorig artikel: